Com han de reaccionar les marques davant la Covid-19?

La comunicació, el cordó umbilical de la Covid-19
01/05/2020
Perquè és un art la comunicació?
13/05/2020

Com han de reaccionar les marques davant la Covid-19?

No ho sé com han de reaccionar les marques davant d’una situació que és nova per a tots, sincerament. Miro de reflexionar-ho a partir de l’aprenentatge adquirit tots aquests anys, ajudant a dissenyar i construir estratègies de comunicació per a petites i mitjanes empreses a Menorca a partir de la transmissió del que són, com són i que fan, lligat a uns valors i a una visió dotada d’un compromís i un propòsit amb la societat. Aquesta base em serveix per pensar en veu alta en set consells que he recopilat de com les marques haurien de treballar o comportar-se després d’un impacte com la Covid-19.

El primer consell seria, si pots ajudar, ajuda. Ara toca mirar al nostre voltant i veure on podem ser útils. Què falta? On puc ajudar amb el que tinc?

El segon, empatitza cap a dins. Preocupa’t per la teva gent, per la que treballa amb tu. Parla amb tots ells, explica’ls quina és la realitat i què és el que podràs fer. Estan patint igual que tu i et necessiten més que mai.

El tercer, empatitza cap a fora. Posa’t en contacte amb els teus clients, amb els proveïdors, amb els col·laboradors. Hem encetat una periode de temps més per donar que per recollir. Els uns cap als altres. Reforça aliances.

El quart, fes un anàlisi del teu negoci i com penses que quedarà afectat. No tot està perdut, revisa els teus punts forts i mira com s’haurà de treure profit d’ells a partir d’ara. Sigues creatiu. En el fons, fer una estratègia és crear-te el teu propi futur.

El cinquè, revisa la missió, la visió, els valors i la rsc. Les empreses més compromeses ja estaven a l’alça abans de la Covid-19, a partir d’ara brillaran.

Sisè, revisa també els teus plans de comunicació o senzillament, els missatges que fins ara feies servir. L’entorn ha canviat, no pots seguir dient el mateix que deies. La gent ja no t’escolta igual.

Setè i més important….no t’oblidis de comunicar tot el que estàs fent!

Comments are closed.